Habib Kartaloğlu. Şiî-İmâmiyye’de Aklî Düşünce ve Şerîf el-Murtazâ. Ankara: Gece Kitaplığı, 2020, 232 s. - Duran Eski (İdrak Dini Araştırmalar Dergisi)
Ana hatlarıyla Şeyh Müfîd tarafından şekillenen Usûlî düşüncenin daha belirgin hale gelmesinde öğrencilerinden Şerîf el-Murtazâ'nın önemli bir rolü olmuştur. Kitapta Şerîf el-Murtazâ’nın Usûlî düşünceye ne tür katkılar sağladığının ortaya koyulması amaçlanmıştır. Bu çalışmada ise söz konusun kitabın tanıtımı ve değerlendirilmesi konu edilmiştir.