Ritus i costums del cicle de Pasqua - M. del Mar Reus Bas (Ítaca)
Amb aquest article pretenem donar a conéixer dos dels ritus que es duien a terme al municipi de Xàbia durant la Pasqua. D’una banda, la salpassa anunciava l’inici de la Setmana Santa (ja que es feia Dilluns, Dimarts i Dimecres Sant), i de l’altra, els gloriosos proclamaven la joia de la resurrecció mitjançant els seus versos el mateix Dissabte de Glòria. En ambdós casos es posa de manifest l’esperit crític i satíric del moment, amb la finalitat de gaudir i fer burla tant d’algunes persones de la localitat com d’aquells aspectes que creien que calia millorar, novetats o fins i tot els problemes de la societat.