ERTELENMİŞ VERGİ ETKİLERİNİN İZLENMESİNDE ALTERNATİF YAKLAŞIMLAR: DURAN VARLIĞIN EK TAAHHÜTTE BULUNULARAK İKTİSABI ÖRNEK UYGULAMASI - Ergün Küçük (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Kullanıcılara gerçeğe uygun finansal bilgi sunma amacı güden muhasebe standartlarının belki de en önemli düzenlemelerinden birisi; gelir vergisi (TMS-12) standardıdır. Zira bu standart, işletmenin finansal durum ve performansının raporlanmasında ertelenmiş vergi etkilerinin de dikkate alınmasını sağlamaktadır. Bu sayede, tahakkuk ve dönemsellik kavramlarına uygun olarak, gerçeğe uygun finansal raporlama yapma hedefine hizmet edilebilmektedir. Çalışmanın amacı; ertelenmiş vergi etkilerinin izlenmesinde kullanılabilecek alternatif yaklaşımları değerlendirmektir. Çalışmanın, literatürdeki önemli bir boşluğun doldurulmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.