Akdeniz Bölgesinde Güvenilir Ya ğışın Belirlenmesi - Emel Emre; M.fatih Selenay (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışmada Akdeniz Bölgesinde bulunan Adana, Antalya, Isparta, Mersin, iç Anadolu Bölgesinde bulunan Kayseri, Nevşehir, Niğde ve Ege Bölgesinde bulunan Mu ğ la ili ile bu iftara bağ l ı meteoroloji istasyonlar ı ndan elde edilen verilere göre, güvenilir ya ğış değerlerinin belirlenmesine çal ışı lm ışt ı r. Araşt ı rmada bilgisayar yard ı m ı yla onar günlük yağış verileri Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tar ı msal Yap ı lar ve Sulama Bölümünde geli ştirilen " GÜVENYAĞ " isimli program yard ı m ı yla değerlendirilmeye al ı nm ış ve her istasyona ait onar günlük % 10 - 90 ihtimal aral ığı ile güvenilir ya ğış değerleri hesaplanm ışt ı r.