Sakaryabaşı Batı Göletinin Besin Düzeyine Sedimentin Üstündeki ve Sediment Gözenek Suyundaki Fosforun Etkisi - Akasya Akçora; Serap Pulatsu (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışmada Sakaryabaşı Bal ı k Üretim ve Araşt ı rma istasyonuna su sağ layan Bat ı Göleti'nin gölet suyunda, sedimentin hemen üst bölümündeki suda ve sediment gözenek suyunda fosfor fraksiyonlar ı toplam filtre edilebilir fosfor ve toplam filtre edilebilir ortofosfat ve pH de ğ erleri ölçülmü ştür. Bu parametrelerin mevsimlere ba ğ l ı olarak değişimi ve göletin besin düzeyi üzerine etkisi incelenmi ştir.