Хвороба Байлера: консервативні і хірургічні стратегії лікування - H.V. Kurylo (Хірургія дитячого віку)
Хвороба Байлера (ХБ) - рідкісне, тяжке для встановлення діагнозу, спадкове холестатичне захворювання печінки. Своєчасна діагностика, рання корекція і лікування (зокрема і трансплантація печінки (ТП)) поліпшують якість життя (ЯЖ), попереджають непоправні печінкові зміни, поліорганну недостатність і смерть.