BİR İLETİŞİM ORTAMI OLARAK İNTERNET - T. Volkan Yüzer (Selçuk İletişim)
İletişim alanında büyük gelişmelerin yaşandığı yirminci yüzyılda ortaya çıkan iletişim araçlarından biri de internettir. İnternet, 1990'lı yıllardan sonra dünya çapında büyük bir yayılma göstermiştir. 2000'li yılların başında ise dünya çapında hemen herkesin bildiği bir kavram haline gelmiştir. Şüphesiz her iletişim aracı gibi internetin de kendine özgü iletişim özellikleri vardır. Yapılan araştırmada bu iletişim ortamının kullanılma amaçları, iletişim özellikleri ve iletişim şekli incelenmiştir. Bu sayede internet ortamının temel iletişim özelliklerinin saptanmasına çalışılmıştır. Sonuçta internetin araştırmadan eğlenceye geniş bir kullanım yelpazesi sunması, demokratik olduğu kadar anarşist bir iletişim ortamına sahip olması ve etkileşimli iletişime olanak sağlaması gibi özellikleri olduğu görülmüştür.