عوامل تاثیرگذار بر ترجیح رنگی - حدیثه سادات موسوی; سعیده گرجی کندی (مطالعات در دنیای رنگ)
ترجیح رنگی بیانگر سلیقه ی شخصی افراد بوده و امروزه بعنوان یک موضوع مهم مورد بررسی قرار میگیرد چرا که بر عوامل مختلفی از قبیل خرید و فروش تاثیرگذار است. اما این که چرا ترجیح در بین افراد مختلف متفاوت است و چه مواردی بر این ترجیح اثر میگذارد موضوعی است که تابحال در مقالات متعددی به آنها پرداخته شده است. از جمله این عوامل خلوص، روشنایی ، فام رنگ، اشیای استفاده شده در قالب یک رنگ و همینطور خصوصیات فرد مشاهده کننده نظیر فرهنگ، جنسیت، سن و به تبع آن تجربه ی فرد میباشد. در بررسی بین رنگ های متفاوت و ببینده های متفاوت با خصوصیات متنوع در اکثر اوقات نتایج نشان دهنده ی ترجیح رنگی بیشتر برای برخی از رنگ های خاص ازجمله رنگ آبی و یا ترجیح رنگی کمتر برای رنگ هایی مانند زرد و قهوه ای هستند، پس عواملی هم وجود دارند که بین افرادی با فرهنگ و سن های مختلف یکسان باشند. در این مطالعه به هرکدام از این عوامل تاثیرگذار بر ترجیح رنگی به اختصار پرداخته شده است.