Elektronik Yayıncılık, Bilimsel İletişim ve Kütüphaneler - Yaşar Tonta (Türk Kütüphaneciliği)
Bu makalede elektronik yayıncılık ve bilimsel iletişim konusu İncelenmekte ve elektronik yayıncılığın kütüphaneler üzerindeki etkileri tartışılmaktadır. Elektronik yayıncılığın tarihçesine kısaca değinilmekte ve tamamen elektronik olarak bilimsel iletişimin sağlanmasını engelleyen teknolojik, ekonomik ve yasal sorunlar gözden geçirilmektedir. Elektronik yayıncılığın kütüphaneler üzerindeki muhtemel etkileri ise bilgi erişim, dizinleme, ikincil kaynaklar aracılığıyla duyurma ve arşivleme gibi yönlerden ele alınarak İncelenmektedir.