Simbolizem in folklora v Valle-Inclánovi drami El embrujado: izgubljeni raj - José Suárez Díez (Verba Hispanica)
Članek se približa drami Ramóna de Valle-Inclána El embrujado (Uroceni) s simbolnega vidika, tako da opisuje in cleni besedilo glede na konotativno dimenzijo njegovih diskurzivnih elementov. Avtor opisuje tudi sklope, v katere se združujejo ti simboli in tvorijo konstelacije, ki osvetljujejo in pregibajo pomenske ravni. Simbolika, ki je prisotna v tem delu, nanovo kodificira besedilo – iz ljudskega besedila se preusmeri proti kmečki drami, ki spominja na izgubljeni raj. Prispevek pa se ne posveca rabi simbolov posameznih metodologij.