Порядок проходження стажування для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні: проблеми та перспективи реформування - H. O. Klymenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджується інститут стажування як ключовий елемент процедури набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні. Стажування розглядається як обов’язковий етап професійного становлення майбутнього адвоката, що має не лише формальне, а й сутнісне значення для забезпечення належного рівня професійної підготовки осіб, які прагнуть набути право на заняття адвокатською діяльністю. У межах дослідження проаналізовано положення чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також нормативно-правові акти органів адвокатського самоврядування, які регламентують порядок проходження стажування, визначають основні його завдання, цілі та змістовне наповнення, окреслюють функції керівника стажування та вимоги до звітних документів.