Erkölcsi cselekvés. Mi az? - Imre Orthmayr (Elpis)
A erkölcsi cselekvés  fogalmának értelmezése a következő problémákat érinti a tanulmányban: 1) az erkölcsi cselekvés körülhatárolása, 2) az erkölcsi és nem erkölcsi cselekvés megkülönböztetése, 3) a cselekvés erkölcsösségének a cselekvésen kívüli tényezőktől való függősége, 4) a cselekvéstől való tartózkodás erkölcsi cselekvésként való megítélése és az erkölcsi kötelességek konfliktusa, 5) a cselekvések összetett indokai. A tanulmány alapjául szolgáló előadás 2014. január 31-én hangzott el a DOSZ Filozófiatudományi Osztályának 1. konferenciáján az Etika szekció bevezetőjeként.