Diferenciació camperola i distribució de la riquesa al si d’una petita comunitat rural de l’horta de València (Vinalesa, 1383) - Frederic Aparisi Romero (Estudis d'Història Agraria)
Aquest treball mesura el grau de desigualtat econòmica a Vinalesa, una comunitat rural de l’entorn de la ciutat de València a les darreries del segle xiv. Per assolir aquest objectiu la font emprada és un document de compravenda que adopta la forma de capbreu. L’anàlisi de la documentació permet concloure que aquesta comunitat es caracteritzà aleshores per un baix nivell de desigualtat entre els veïns en bona mesura a causa de la insuficiència dels seus patrimonis, la qual cosa els forçà a complementar les seues explotacions amb altres fonts d’ingressos.