Eğitim Yöneticilerinin Hukuk Eğitimi - Yasemin KARAMAN-KEPENEKCİ (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Kamu kuruluşu niteliği taşıyan eğitim kurumlarının yönetiminden sorumlu olan tüm eğitim yöneticilerinin hukukun çizdiği sınırlar içinde görevlerini yapabilmeleri için kendilerine yardımcı olacak tür ve düzeyde hukuk eğitimi alması gerekmektedir. Derleme niteliği taşıyan bu çalışmada, öncelikle genel olarak eğitim yöneticilerinin yetiştirilmesi konusuna değinilmiş daha sonra hukuk ilintili eğitim, eğitim hukuku ve okul hukuku kavramları çerçevesinde eğitim yöneticilerinin yetiştirilmesi konusu ele alınmış, son olarak da eğitim yöneticilerinin hukuk eğitimlerinin nasıl olması gerektiği tartışılmıştır