ПРОЄКТНИЙ ОФІС ЯК ОСНОВНИЙ ІНСТРУМЕНТ РОЗРОБКИ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНИХ ПРОЄКТІВ У ГРОМАДІ - Валерій Мікуліч (Економіка та суспільство)
Стаття досліджує можливості проєктних офісів в громадах з точки зору реалізації соціальних проєктів, методологію їх створення і діяльності. Аналізуються навички управління проєктами з соціальною діяльністю в умовах громади, методи оптимізації роботи, підвищення продуктивності і покращення якості розробки і реалізації складних проєктів. Визначено етапи процедури організації проєктного офісу на основі системного підходу та завдання кожного етапу. З’ясовано роль проєктного офісу у забезпеченні інформаційно-програмної підтримки інвестиційних ініціатив, відповідні завдання членів команди проєктного офісу. Висловлюється гіпотеза про те, що проєктний офіс є дієвим засобом залучення інвестицій для реалізації соціальних проєктів громади. Доводиться, що професійне управління проєктами в поєднанні зі сталим розвитком громади є ключовим фактором успіху у досягненні завдань публічного управління громадою. Створення проєктного офісу є стратегічно важливим кроком для підвищення ефективності проєктного управління в органах публічної влади. Його функціонування сприяє реалізації інноваційних підходів, залученню інвестицій та досягненню цілей сталого розвитку.