Водорозчинні вітаміни, їхнє значення в обмінних процесах, рості та розвитку дітей різного віку - O.M. Mochulska; Yu.V. Zavidnyuk; I.L. Horishna; B.M. Palasiuk; N.M. Gavryliuk; O.S. Karashivska; I.O. Yastremska; V.S. Bilous (Сучасна педіатрія: Україна)
Вітаміни є високо біологічно активними низькомолекулярними сполуками різної хімічної природи, які мають різний склад, будову та фізико-хімічні властивості. На противагу білкам жирам і вуглеводам, які є макронутрієнтами, вітаміни належать до мікронутрієнтів, що володіють високою біологічною активністю, хоча вони не виконують функцію джерела енергії чи пластичного матеріалу.