TERÖRİZMDE YENİ MİLAD: 11 EYLÜL 2001 - Metehan Temizel (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu çalışma küreselleşme çağında hızla şekil değiştiren devletlerarası güç mücadelesinin yeni ve güçlü aktörü “uluslararası terörizm”i asimetrik savaşın miladı olarak kabul edilen 11 Eylül ve sonrası ile değerlendirebilmek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada; terör örgütlerinin küreselleşme sürecine, asimetrik savaş döneminin miladı olarak sunulan 11 Eylül’ün getirdiklerine, terörün hem devlet hem de illegal güçlerce bir strateji olarak seçilme nedenlerine, 11 Eylül sonrası medyada tek merkezli dönemin çöküşüne, devletlerarası güç mücadelesinde yeni yol olarak kabul edilen uluslararası terörizmin ve terör örgütlerinin geleceğine değinilmiştir.