Соціальна значущість інфраструктури у контексті правового регулювання - B. Ihnato (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Процес глобалізації та синергії на рівні держав та громад, визначають вимоги до всіх сфер життєдіяльності людини. Значну роль та цінність має інфраструктурний розвиток як базове матеріальне та організаційне підґрунтя для офіційного правового нормування та формалізації сучасних стандартів до прав і свобод людини, засобів їх реалізації. Інфраструктура є складним, комплексним об’єктом правового регулювання, основою якого є забезпечення гідного життя без дискримінації. Можемо стверджувати, що посилюється роль та значущість інфраструктури, а тому виникають нові її види, розробляються та удосконалюються моделі їх системних зв’язків, що уможливлює подальший інфраструктурний розвиток.