Концептуален модел на уеб базирана платформа за оценка на предприемаческите рискове при инвестиционни проекти - Миглена Станева-Тодорова (Строително предприемачество и недвижима собственост)
Целта на автора на статията е да представи концептуален модел на уеб базирана платформа, предназначена за оценка на предприемаческите рискове при реализация на инвестиционни проекти за жилищно строителство в България. В контекста на нарастваща конкуренция в строителния сектор успешното управление на предприемаческите рискове е решаващо за постигането на устойчив успех на проектите. Изследването включва подробен анализ на съществуващите онлайн ресурси за оценка на предприемаческите рискове, проучване на нуждите и предпочитанията на потребителите, както и разработване на детайлни функционални спецификации на платформата. В резултат на това е разработена иновативна уеб базирана платформа, която улеснява оценката на предприемаческите рискове. Платформата предоставя интерактивен калкулатор за оценка на предприемаческите рискове и осигурява достъп до съвети, насоки и други ресурси за ефективна оценка и управление на рисковете. Съчетанието на тези функционалности подпомага строителните предприемачи в управлението на предприемаческите рискове, което допринася за успешната реализация на инвестиционните проекти за жилищно строителство и за постигане на устойчиво развитие в сектора.