Yerel Halkın Yöre Turizmi Hakkındaki Düşüncelerinin Ortaya Çıkartılması: Burdur Örneği - Determınıng Local People's Aspect Of Tourısm: A Research In Burdur - Cansu Solmaz (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada öncelikle Burdur turizm potansiyeli, turizm arz kaynakları ve Burdur’a olan talep ele alınmış; daha sonra yerel halk ile gerçekleştirilen anket uygulaması ile çeşitli kesimlerin Burdur turizmine bakışları, öncelikli görülen problemler ve turizmin Burdur’un gelişimine olabilecek katkıları incelenmiştir. Araştırmadan çıkan sonuçlara göre, Burdur halkı turizm açısından İnsuyu Mağarası, Burdur Gölü ve Sagalassos antik kentini önemli semboller olarak görmektedir. Halk Burdur’un zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu fakat bu potansiyeli yeterince kullanamadığını düşünmektedir. Ayrıca halkın Burdur’un çeşitli altyapı problemlerinin olduğu ve yerel paydaşlar arasında yeterli ve etkin bir koordinasyonun bulunmaması konusundaki düşünceleri değerlendirilmesi gereken konular olarak ortaya çıkmıştır. Burdur halkı aynı zamanda turizmin gelişmesi için turizm yatırımlarının artması gerektiğini ve turizmin şehirde istihdam olanaklarını artıracağını düşünmektedir.