Динаміка підресореної частини колісних легкоброньованих машин та ефективність ведення вогню із встановленої на неї стрілецької зброї - Сокіл М.Б.; Нанівський Р.А.; Гузик Н.М.; Ємельянов О.В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У даній статті проведено дослідження впливу швидкості руху легкоброньованих машин та основних параметрів, які описують нелінійну силову характеристику їх системи підресорювання на вертикальні коливання підресореної частини, а також вплив коливань кузову на точність стрільби із встановленого на неї додаткового озброєння. Проведено аналіз підвіски колісних легкоброньованих машин, для покращення її силових характеристик,з метою підвищення стійкості її руху та зменшення негативного впливу коливань на ведення вогню з ходу та екіпаж машини. Показано властивості даної системи підресорювання на веден-ня стрільби, що зумовлені їх рухом по пересіченій місцевості.