GEÇ KALINAN, BALIK KILÇIĞINA BAĞLI ÖLÜM - Hüseyin Fatih Sezer (Sağlık Akademisi Kastamonu)
Akut mediastinit nadir görülen, mortalite oranı oldukça yüksek bir durumdur.Akut mediastinit sebeplerinden birisi de özafagus yabancı cisimlerine bağlı perforasyondur. Perforasyon sonrası mediastenin vasküler ve fizyolojik yapısı nedeni ile akut mediastinit kolaylıkla gelişebilir ve  mortalitesi yüksektir. Özofagus yabancı cisimlerine bağlı akut mediastinit olgularında zaman geçirmeden medikal ve cerrahi tedaviye başlanmalıdır. Yazımızda özofagusa balık kılçığı saplanması sonrası geç dönemde (18. gün) başvuran,  akut mediastinit, ampiyem tanısı koyarak tedaviye başladığımız ve dakikalar içerisinde ex olan olgumuzu sunulmaktadır.