СТАЛИЙ РОЗВИТОК ЯК СТРАТЕГІЧНА ПЕРЕВАГА ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВА - Юрій Петролюк; Надія Гребенюк (Економіка та суспільство)
Під час роботи над досліджуваною проблематикою в результаті теоретичних та емпіричних досліджень було удосконалено та комплексно досліджено: сучасні підходи до забезпечення збалансованості економіки, складові системи збалансованих індикаторів, моделі сталого економічного зростання, - в результаті чого було виявлено сучасні особливості та виклики економічного зростання підприємств. Крім того, в даному дослідженні проаналізовано теоретичні основи дослідження сталого економічного зростання; визначено особливості сталого зростання підприємств в умовах глобалізації; визначено шляхи сталого економічного зростання підприємства, його фінансово-економічні показники, моделі та перспективи; визначено механізм сталого розвитку підприємств; в результаті дослідження функцій малого та середнього підприємства виявлено його сильні та слабкі сторони; визначено фактори, що стримують розвиток та глобалізацію малого та середнього підприємництва країни; розроблено основні рекомендації щодо розвитку та глобалізації підприємств.