ORTAÇAĞ TÜRK MİMARİSİNİN ÖNEMLİ BİR ESERİ: ESKİ ÇİNE - AHMED GAZİ CÂMİİ - Remzi Duran (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Aydın ili Çine kazasına bağlı, Çine - Muğla yolu üzerinde, Çine'ye yaklaşık 10 km. uzaklıktaki Eski Çine Köyü'nde Câmi Mahallesi'ndedir. Menteşeoğullarına ait tek kubbeli câmilerden Eski Çine-Ahmed Gâzi Câmii 14.yy.ilk yarısı yapıldığı devir itibariyle XV. yüzyıl sonlarına kadar Osmanlıların Mudurnu Yıldırım Bayezıd Câmii 1382 1 dışında, ulaşılabilen en büyük kubbe çapına sahip oluşu ve Osmanlı döneminin büyük kubbeli yapılarına geçiş eseri olması bakımından dikkat çekicidir.