بررسی رابطۀ کیفیت زنده‌گیِ کاری و عمل‌کرد شغلی با نقش تعدیل‌گر نشاط سازمانی در پوهنتون‌های غالبِ هرات و کابل - اسلام‌الدین مؤمنی; محمد‌عابد انور (غالب)
کیفیت زنده‌گیِ کاری، تأثیر مهمی روی عمل‌کرد شغلی کارکنان دارد. توجه لازم در این بخش توسط سازمان‌ها، عمل‌کرد شغلی کارکنان را بهبود می‌بخشد و تعالی سازمان را به دنبال دارد؛ هم‌چنان نشاط سازمانی در به‌وجود‌آوردن کیفیت زنده‌گی کاریِ مطلوب در سازمان نقش اساسی دارد و باعث بهبود عمل‌کرد شغلی می‌گردد. این تحقیق با هدف یافتنِ پاسخ به این پرسش که: آیا نشاط سازمانی در دانش‌گاه‌های غالبِ هرات و کابل وجود دارد یا خیر؛ و این مسأله روی کیفیت زنده‌گی کاری و عمل‌کرد کارکنانِ این دو دانش‌گاه، چه‌گونه است؟ شکل گرفته است. تحقیق ازنظر هدف کاربردی و ازنظر ماهیت و روش، از نوع توصیفی- هم‌بسته‌گی بوده‌ است. جامعة آماری این تحقیق را کارمندان دانش‌گاه‌های غالبِ هرات و کابل، که تعداد آن‌ها ۳۵۰ تن بودند، با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفیِ ساده و بر اساس جدول مورگان، ۱۸۳ نفر نمونه تعیین شدند. به‌منظور گردآوری اطلاعات از دو روش کتاب‌خانه‌یی و میدانی استفاده شد. ابزار تحقیق شامل پرسش‌نامة عمل‌کرد شغلی پاترسون (۱۹۹۲)، پرسش‌نامۀ نشاط سازمانی کرولف (۲۰۰۷) و پرسش‌نامۀ کیفیت زنده‌گیِ کاری استون (۱۹۹۸) بود. نتایج نشان داد که نشاط سازمانی موجود در دانش‌گاه‌های غالبِ هرات و کابل، کیفیت زنده‌گی کاری و عمل‌کرد شغلی کارکنانِ این دو نهاد را افزایش داده است.