Poslijeratna povijest (1945.–1990.) na stranicama Časopisa za suvremenu povijest - Josip Mihaljević (Studia Lexicographica)
U radu se prikazuje kako je u historiografskom časopisu (Časopis za suvremenu povijest) tretirana poslijeratna povijest (1945.–1990.). U analizi autor prvo iznosi pregled razvoja istraživanja i pisanja poslijeratne povijesti na stranicama Časopisa, a nakon toga prikazuje i analizira brojčane pokazatelje o broju članaka, tematici koja se obrađivala, kategorijama i autorima radova i priloga objavljivanih u Časopisu od njegova osnutka 1969. do kraja 2010. Uz nekoliko tabelarnih i grafičkih prikaza, autor je kao poseban prilog načinio kompletnu bibliografiju članaka koji se odnose na teme iz poslijeratne povijesti.