BİYOÇEŞİTLİLİK VE TÜRKİYE BİYOÇEŞİTLİLİĞİNE GENEL BİR BAKIŞ - Ali Uzun (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
Yeryüzünde varolan yaúam, dünyamÕzÕ güneú sistemindeki di÷er gezegenlerden farklÕ kÕlmaktadÕr. Mevcut yaúamÕn çeúitlili÷ini ve zenginli÷ini ifade eden biyoçeúitlilik, son yüzyÕlda artan insan baskÕsÕ nedeniyle önemli ve geri dönüúü mümkün olmayan zararlara u÷ramÕútÕr. KÕtasal özellik gösteren ve çok zengin bir biyoçeúitlilik içeren ülkemiz baúta olmak üzere, tüm dünyada bu konuyla ilgili gereken önlemler ivedilikle alÕnmalÕdÕr. Ancak bu úekilde do÷al kaynaklarÕn korunmasÕ sa÷lanabilir ve gelecek nesillere yeúil bir dünya bÕrakÕlabilir.