İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ BAĞLAMINDA ENDÜSTRİ 4.0: BİR YAZIN ÇALIŞMASI - Berrin Filizöz; Ufuk Orhan (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Yazında genel itibarıile teknolojik yönü ile ele alınan Endüstri 4.0 konusu, insan ve hizmetkavramlarını göz ardı eden çalışmalarla ele alınmaktadır. Bu eksiklik saikı ileçalışmanın amacı, Endüstri 4.0 kavramını insan kaynakları bağlamında ele almakve bu minvalde yapılan çalışmalara göz atmak olarak kurgulanmıştır. Nitekimçalışmanın sonuçları arasında Endüstri 4.0 konusunun teknik (mühendislik), İKY 4.0 konusunun ise yetenek, yöneticiyaklaşımları, insan kaynakları teknolojileri, işlevleri ve pozisyonları bağlamında çalışıldığıyer almaktadır. Çalışmanın endüstriyel ve akademik camiaya farkındalık sağlamasıve gelecekte yapılacak çalışmalarda Endüstri 4.0 konusunun insan unsuru ilebirlikte ele alınması yönünde cesaret sağlayacağı ümit edilmektedir.