ЛЕКАРСКА ГРЕШКА – ТЕРЕТ ДОКАЗИВАЊА У ПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ - Драгана Марчетић (Српска правна мисао)
У овом чланку се обрађује појам лекарске грешке, дају се нека најзначајнија обележја парница за накнаду штете настале услед лекарске грешке, излаже се класификација грешака по разним критеријумима, те се као најзначајнија подела поставља класифи- кација на: 1) лекарске грешке у ужем смислу које значе поступање лекара противно правилима струке и 2) лекарске грешке у ширем смислу као повреда пацијентовог права на информисани прис- танак. Ова је подела значајна и због тога што терет доказивања, зависно од врсте грешке, пада на различите учеснике парничног поступка. Као прилог својих закључака аутор излаже новију праксу судова у Републици Србији везану за ову проблематику.