تهیه دیود های نورتاب آلی به روش انحلالی، بخش دوم: الکترودها - آتشه سلیمانی گرگانی; ملیحه پیشوایی; سعیده گرجی کندی; فرهود نجفی; وحیده یکه فلاح (مطالعات در دنیای رنگ)
دیودهای نورتاب آلی یکی از انواع ابزار الکترونیکی هوشمند هستند که در سال‌های اخیر از مرزهای دانش عبور کرده و وارد بازار تجاری شده‌اند. به طور معمول دیودهای نورتاب آلی، شامل یک لایه آند رسانا و شفاف ایندیم تین اکساید، لایه انتقال/ تزریق حفره (HTL)، لایه ساطع‌کننده نور (EML) و یک لایه انتقال/ تزریق الکترون (ETL) و یک کاتد فلزی می‌باشند. فرآیند انحلالی در تهیه نمایشگرهای انعطاف‌پذیر مناسب‌تر از فناوری‌های دیگر مانند لایه نشانی تحت خلا می‌باشد. تاکنون مواد بسیاری با قابلیت استفاده در فرآیند انحلالی توسعه پیدا کرده و راه را برای ساخت دستگاه‌های الکترونیک نوری آلی با چاپ لایه به لایه، فراهم کرده‌اند. در بخش اول این مقاله به بررسی لایه‌های فعال(لایه انتقال/تزریق حفره، لایه ساطع‌کننده نور و یک لایه انتقال/تزریق الکترون) در دیودهای نورتاب آلی پرداخته شد. از آنجا که لایه آند وکاتد در دیودهای نورتاب متداول، به روش‌های غیر انحلالی تهیه می‌شوند، یک چالش عمده در تحقق کامل روش انحلالی دیودهای نورتاب آلی، الکترودها هستند. از این رو در بخش دوم این مقاله به مواد مورد استفاده به عنوان آند و کاتد در دیودهای نورتاب آلی، که با روش انحلالی تهیه می‌گردند، پرداخته می‌شود.