Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Farklı Bölüm Öğrencilerinin Anatomi Dersine Olan Öz-Yeterlilik Durumlarının Karşılaştırılması - Sefa Lök; Özden Taşğın; Neslihan Lök; Mustafa Yıldız (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Betimleyici türdeki çalışma Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılıgüz döneminde yapılmıştır. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü ve BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümlerinin 2, 3 ve 4. sınıflarında öğrenim gören ve anatomi dersi almışolan 264 üniversite öğrencinin tamamıaraştırmanın evrenini oluşturmuştur. Araştırmaya 106 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencisi ile 158 hemşirelik öğrencisi olmak üzere toplam 264 öğrenci katılmıştır. Öğrencilerin %58.8’i Hemşirelik bölümünde eğitim görmekte , % 41.2’si ise Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde eğitim görmektedir. Hemşirelik bölümünde öğrenim gören öğrencilerin anatomi dersine olan öz-yeterlilikleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerin anatomi dersine olan öz-yeterliliklerinden daha yüksek bulunmuştur.