Spodnja Klevevška jama – pomembno zatočišče netopirjev in novo najdišče dolgokrilega netopirja (Miniopterus schreibersii) na Dolenjskem (JV Slovenija) - Primož Presetnik; Andrej Hudoklin (Natura Sloveniae)
V prispevku so opisane najdbe netopirjev v Spodnji Klevevški jami. V njej  smo našli porodniški koloniji južnega podkovnjaka (Rhinolophus euryale) in navadnega netopirja (Myotis myotis) ter posamezne male (Rhinolophus hipposideros) in velike podkovnjake (Rhinolophus ferrumequinum). Septembra 2004 se je v Spodnji Klevevški jami verjetno med selitvijo v prezimovališče zadrževala skupina 15 dolgokrilih netopirjev (Miniopterus schreibersii). To je edina najdba kolonije te vrste v novejšem času na Dolenjskem.