Sinemada Anlamın Oluşma Sürecine Bir Örnek: Nerdesin Firuze - Canan Uluyağcı (Selçuk İletişim)
Filmin kendine özgü bir dili vardır. Sinema kendi dili içerisinde anlamı oluşturmak için pek çok göstergeden yararlanır. Yönetmen de yapıtıyla izleyicilere iletmek istediklerini bu göstergeler aracılığı ile aktarır. Böylece görüntünün düzanlamlarının arkasında yatan yananlamlar aracılığıyla  filmin yeniden okunmasına ve iletinin izleyiciye ulaşarak anlamın oluşmasına neden olur. Bu çalışmada sinemada anlamın oluşma sürecindeki göstergeler Nerdesin Firuze adlı film örnek alınarak incelenmiştir. Filmdeki göstergeler çözümlenmeye çalışılarak filmin anlamının oluşma süreci ortaya konulmuştur. Filmin içinde yer alan ünlüler, renkler, sayılar ve günler, yönetmenin filmin içindeki varlığı gibi göstergeler ele alınmış ve anlamın oluşma süreci irdelenmiştir. Çözümleme göstergebilimsel yönteme dayandırılmıştır.