Відшкодування шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки - T. O. Ivashkova; O. B. Hanba (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті авторами акцентованого увагу на важливості дослідження питань відшкодування шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки як виду спеціального делікту через призму наукових поглядів та актуалізації розглядуваної проблематики з урахуванням сучасної правозастосовної діяльності. Дослідження засад цивілістичної концепції здійснення та захисту цивільних прав та актуальних актів правосуддя у недоговірних зобов’язаннях дозволить узагальнити особливості та конкретизувати розуміння «джерела підвищеної небезпеки», а також концептуально підійти до удосконалення норм цього інституту в процесі здійснення рекодифікації цивільного законодавства з урахуванням особливостей механізму заподіяння шкоди та умов виникнення недоговірних зобов’язань.