Метод підвищення точності визначення координат повітряного об’єкта за рахунок застосування багатопозиційної системи приймачів ADS-B - Федоров А.В.; Калімулін Т.М.; Сердюк О.В.; Худов Г.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянута методика оцінки потенційної точності вимірювання координат повітряного об’єкта на траєкторії польоту в залежності від просторової структури угруповання станцій прийому при використанні як одного, так і декількох приймачів ADS-B. Проведено розрахунки та отримані відповідні кореляційні матриці помилок визначення вектора траєкторних вимірювань при використанні як одного так і декількох приймачів ADS-B. Визначені можливі варіанти розміщення приймачів ADS-B на позиціях радіо-технічних підрозділів. Розглянуті можливості отримання даних від приймачів ADS-B. Розглянутий принцип роботи різницево-далекомірного методу, який лежить в основі роботи системи мультилатерації, при ви-значенні координат повітряних об’єктів.