ÖZ KENDİLİK DEĞERLENDİRMESİNİN ÖZ LİDERLIK DAVRANIŞLARI ÜZERİNDE ETKİSİ: İLKÖĞRETİM ÖĞRETMENLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - THE EFFECT OF CORE SELF-EVALUATION ON SELF-LEADERSHIP: A STUDY ON PRIMARY SCHOOL TEACHERS - Özgür Arlı; Abdülkadir Avcı (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışma, bireylerin öz kendilik değerlendirmesininöz liderlik davranışları üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Buamaçla çeşitli illerde görev yapan 440 ilköğretim öğretmeninden anket yöntemiile toplanan verilerle bir araştırma yapılmıştır. Veri toplama aracı olarakkişisel bilgi formu, öz liderlik ölçeği ve öz kendilik değerlendirmesi ölçeğikullanılmıştır. Araştırma sonuçları bireylerin öz kendilik değerlendirmelerininöz liderlik davranışlarını etkilediğini ve bireylerin öz kendilik algıları arttıkçadaha fazla öz liderlik davranışları sergilediklerini göstermektedir. Ayrıca katılımcılarıncinsiyet, yaş, eğitim durumu ve çalışma süresi demografik özelliklerinin, araştırmadaincelenen öz liderlik davranışlarının bazı boyutları üzerinde anlamlı etkiyesahip olduğu görülmüştür.