مروری بر پوشش‌های روان‌کننده‌ - مرضیه کریمی; فرهنگ عباسی; محمد مهدویان احدی (مطالعات در دنیای رنگ)
مشکل اساسی بسیاری از تولیدات صنعتی اعم از خودرو، هوافضا، لوازم خانگی، الکترونیک و غیره، ضریب اصطکاک بالای سطوح تماسی است. بسیاری از فرآیندها در صنعت بدون استفاده از پوشش‌های روان‌کننده معروف به روان‌کننده‌های فیلم‌جامد برای سطوح درگیر در حال حرکت، غیرممکن است. از طرفی برخی از روان‌کننده‌های فیلم‌جامد سمی و اشتعال‌پذیرند، بنابراین استفاده از روان‌کننده‌های فیلم‌جامد با توجه به مزایای متعدد این مواد یک مسئله مهم مرتبط با محیط‌زیست، امنیت و سلامت است. روان‌کننده‌های فیلم‌جامد سامانه‌ای از مواد جامد هستند که برای کاهش اصطکاک بین دو سطح استفاده می‌شوند. مواد متعددی به‌عنوان روان‌کننده‌های خودروان‌کار فیلم‌جامد مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین روش‌های مختلفی برای اعمال پوشش‌های خودروان‌کار وجود دارد. روان‌کننده‌های فیلم‌جامد و گریس‌ها عمدتاً از یک یا چند ذره جامد روان‌کننده که در یک اتصال‌دهنده پخش شده‌اند تشکیل شده‌اند و توسط یک حلال رقیق می‌شوند تا روی سطح اعمال شوند. در این مقاله به مطالعه روان‌کننده‌های فیلم جامد و همچنین دو دسته اصلی آن‌ها یعنی روان‌کننده‌های معدنی و آلی پرداخته شده است.