Вплив технологій вирощування та способів догляду за посівами на урожайність кукурудзи - Оксана ТРЕМБІЦЬКА; Світлана СТОЛЯР; Інна РИБАК; Сергій ТЕТЕРА (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
Тепер кукурудза є важливим джерелом поживних речовин в раціоні людини, а також величезним енергетичним кормом з найбільшою перетравністю серед зернових культур. Однією з найважливіших задач є збільшення виробництва зерна кукурудзи. Бувши однією з технологічних культур, вимогливою до умов вирощування, є найбільш продуктивною кормовою культурою. Врожайність залежить не тільки від родючості ґрунту, а й від методів його обробки та вирощування. Однією з причин, що стримує зростання виробництва зерна кукурудзи, є висока засміченість посівів. У даній статті досліджено вплив різних технологій вирощування та способів догляду за посівами кукурудзи на продуктивність. Показано, що найвищу врожайність та ефективний захист від бур’янів отримують за оптимального поєднання хімічних і механічних методів догляду за посівами.