Концепція злочину геноциду Рафала Лемкіна: становлення, трансформація, сучасне значення - A. V. Andrushko (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті розглянуто питання становлення і розвитку концепції злочину геноциду визначного польсько-американського юриста Рафала (Рафаеля) Лемкіна (1900–1959), а також проаналізовано її сучасне значення. З’ясовано основні біографічні відомості про Лемкіна; наголошено на тому, що молоді роки його життя тісно пов’язані з землями нинішньої України: він навчався на юридичному факультеті Львівського університету, працював на посаді підпрокурора (помічника прокурора) окружного суду в Бережанах на Тернопільщині.