شیوه‌های بازنمایی تصمیم‌ناپذیری و سرگردانی و دغدغه‌های هویتی انسان معاصر در رمان قطار شب مارتین ایمیس - زکریا بزدوده (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
مارتین ایمیس از چهرههای پرکار در سنت داستاننویسی معاصر انگلیسی است که از دیدگاههای متفاوتی مورد بررسی قرار گرفته است. از میان رمانهای او، که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، رمان قطار شب است که با شیوهای متفاوت درگیر پرسشهایی فلسفی و بنیادین دربارۀ هستی است. در این پژوهش، تلاش نگارنده بر این است تا با بهرهگیری از مفهوم تصمیمناپذیری ژاک دریدا به بررسی ساختار روایی و درونمایههای هستیشناسانۀ موجود در رمان بپردازد. نتیجۀ این بررسی نشان میدهد که ایمیس در این رمان با شگردهایی در روایتپردازی توانسته است دغدغههای انسان معاصر را در آستانۀ ورود به هزارۀ سوم به خوبی نشان داده و افق دید خواننده را با طرح پرسشهایی فلسفی دربارۀ جایگاه انسان در این جهان بیکران دگرگون سازد.