МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ ЛОГІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ В ТРАНСКОРДОННОМУ БІЗНЕСІ: ЕКОНОМЕТРИЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ - Інна Лінтур; Оксана Питьовка (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню міжнародного досвіду формування логістичної системи в транскордонному бізнесі. Результатом наукових пошуків є висновки, що світовий бізнес для формування ефективної логістики в транскордонному бізнесі, активно застосовує різноманітні форми адаптації до вимог до транспортно-логістичних систем. Застосування досліджених форм дозволяє ефективно та об’єктивно здійснювати аналіз та прогноз різноманітні аспекти, які впливають на ефективність логістичних процесів. Сформовано висновки, що економетричні моделі є важливим інструментом для підприємств, що займаються транскордонним бізнесом, оскільки вони дозволяють здійснювати ефективне планування, оптимізацію процесів та управління ризиками. Завдяки здатності обробляти великі обсяги даних і враховувати численні фактори, ці моделі допомагають підприємствам адаптуватися.