Innowacyjność e-dystrybucji na przykładzie dystrybucji płytek ceramicznych - Karol Gapys; Maciej Puchała (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie)
Celem publikacji było przybliżenie czytelnikowi problematyki określanej terminem e-dystrybucja, a w jej ramach e-commerce. Spotykane jest również określenie handel elektroniczny lub e-handel. Jako przykład wybrano zagadnienie dystrybucji płytek ceramicznych w firmie Gres-Bud, w szczególności za pośrednictwem Internetu. Zostały przedstawione kwestie, jakimi zajmuje się e-dystrybucja, oraz następujące po sobie kolejno procesy, pozwalające dostarczyć klientowi zamówiony towar w jak najkrótszym czasie.