Гармонізація пропорцій енергоефективних будівель - V. Martіnov (теорія та практика дизайну)
Для пропорцій будівель запропоновано спосіб під час проектуваня будівель моделювати їх тепловтрати через огороджувальні конструкції, ураховуючи пропорції будівель, і визначати варіювання їх пропорціями з метою досягнення естетичної виразності за умови дотримання визначеного рівня тепловтрат, що наближений до мінімального.