Ile de France IF X Akkaraman AK G 1 Erkek Kuzularının Testis Özelliklerine Ait Katılım Dereceleri - Gürsel Dellal; Ali Murat Tatar (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araşt ı rmada, Ile de France IF x Akkaraman AK G İ erkek kuzularda baz ı testis özelliklerine ait kal ı t ı m dereceleri tahmin edilmi ştir. Kesimden önce saptanan testis özelliklerinden sol ve sa ğ testis çap ı , sol ve sa ğ testis uzunluğu, sol ve sa ğ testis hacmi ve skrotum çevresine ili şkin kal ı t ı m dereleri s ı ras ı yla 0,21, 0,24, 0,04, 0,00, 0,31, 0,15 ve 0,00 olarak tahmin edilirken, kesimden sonra saptanan testis özelliklerinden sol ve sa ğ testis hacmi, iki testis a ğı rl ığı , sol ve sağ testis çevresi ve iki testis çevresine ait kal ı t ı m dereceleri s ı ras ı yla 0,05, 0,00, 0,00, 0,33, 0,27 ve 0,00 olarak tahmin edilmi ştir.