ÖRGÜTSEL ÖĞRENME KAVRAMI VE ÖĞRENME ENGELLERİNİN GİDERİLMESİNDE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ VE LİDERLİĞİN ROLÜ - Cem Ayden; Muhammet Düşükcan (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Yoğun değişimin yaşandığı, uluslar arası rekabetin şiddetlendiği ve küresel bir boyut kazandığı günümüz iş ortamında işletmelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri ve rekabet gücünü koruyabilmeleri değişmeleri ve öğrenen bir örgüt olmalarıyla yakından ilgilidir. Bu çalışmada örgütsel öğrenme kavramı açıklanarak, öğrenmenin önündeki engeller ve öğrenmenin etkinleştirilmesi için araçlar önerilecektir.