Mimesi, metateatre i situacionisme. Tres aspectes sobre la funcionalitat pedagogicoètica del teatre Mimesis, metatheatre and situationism. Three aspects of the pedagogical Mímesis, metateatro y situacionismo. Tres aspectos sobre la funcionalidad - J. Temporal (Temps d'Educació)
El teatre exerceix una funció pedagogicoètica en els espectadors en general i els estudiants universitaris (i fins i tot de secundària) en particular, si hom s’hi aproxima des d’aquesta singular perspectiva moral i educativa. La mimesi aristotèlica, el metateatre shakespearià i el situacionisme sartreà són tres referents que il·lustren tres grans models complementaris i no excloents d’exercir aquesta funcionalitat. ________________________________ Le théâtre exerce une fonction pédagogique et éthique sur les spectateurs, en général, et sur les étudiants de l’enseignement supérieur (et même secondaire), en particulier, si on l’approche dans cette perspective singulière morale et éducative. Le mimétisme aristotélicien, le méta-théâtre shakespearien et le situationnisme sartrien sont trois références qui llustrent trois grands modèles complémentaires et non sxclusifs de l’exercice de cette fonctionnalité. Theatre fulfils a pedagogic and ethical purpose with audiences in general and university students (and even secondary students) in particular. It has a specific moral and educational aim. Aristotelian mimesis, shakespearean metatheatre and Sartrean situationism are three complementary and not exclusive models for achieving this purpose. El teatro ejerce una función pedagogicoética en los espectadores en general y en los estudiantes universitarios (incluso en los de secundaria) en particular, si nos aproximamos desde esta singular perspectiva moral y educativa. La mímesis aristotélica, el metateatro shakespeariano y el situacionismo sartreano son tres referentes que ilustran tres grandes modelos complementarios y no excluyentes de ejercer esta funcionalidad.