ПРИВИЛЕГИЈЕ И ИМУНИТЕТИ СТАЛНЕ ДИПЛОМАТСКЕ МИСИЈЕ - Његослав Јовић (Српска правна мисао)
Бечка конвенција о дипломатским односима из 1961. године у члану 1 утврдила је да привилегије и имунитете уживају шеф мисије, чланови дипломатског особља, чланови административног и техничког особља, чланови послужног особља и приватна пос- луга. Конвенција је кодификовала обичајно дипломатско право. У овом раду привилегије и имунитете сталне дипломатске мисије и дипломатског и осталог особља ће се излагати без упо- ређивања са привилегијама и имунитетима конзуларних мисија и конзуларног особља, као и са привилегијама и имунитетима спе- цијалних мисија и мисија које представљају државу у међународ- ним организацијама.