تأثیر تنوع سهام‌داران و ارزش سهام‌داران کنترلی بر عدم تعادل سفارشات و اثرات قیمتی سهام: باتأکیدبر نقش تعدیلی رفتار مبتنی‌بر اعتماد سهام‌داران - علی لعل بار; محسن حسنی; آزاده نصیری (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه)
هدف این پژوهش، بررسی تأثیر تنوع سهام‌داران و ارزش سهام‌داران کنترلی بر عدم تعادل سفارشات و اثرات قیمتی سهام: باتأکیدبر نقش تعدیلی رفتار مبتنی‌بر اعتماد سهام‌داران بوده است. جامعه آماری تحقیق، شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1393 تا 1397 بود که براساس روش نمونهگیری حذف نظام‌مند، تعداد 109 شرکت به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. تحقیق حاضر درزمره تحقیقات کاربردی قرار دارد و ازلحاظ روش، از تحقیقات همبستگی محسوب می‌شود. برای جمع‌آوری داده‌ها از مراجعه به صورت‌های مالی، یادداشت‌های توضیحی و ماهنامه بورس اوراق بهادار بهره گرفته شده است. به‌منظور تحلیل داده‌ها، ابتدا پیش‌آزمون نرمال‌بودن داده‌ها (آزمون جارک ـ برا) و سپس از آزمون رگرسیون چندمتغیره برای تأیید یا رد فرضیه‌های تحقیق (نرم‌افزار ایویوز) استفاده شده است. نتایج نشان داد رفتار مبتنی‌بر اعتماد سهام‌داران؛ میزان تأثیرگذاری تنوع سهام‌داران و ارزش سهام‌داران کنترلی بر عدم تعادل سفارشات و اثرات قیمتی سهام را تعدیل می‌کند.