Особливості визначення строку одномоментних цивільно-правових договорів - S. S. Panchenko (Аналітично-порівняльне правознавство)
Встановлено, що ситуаційно-визначений строк договору характерний для одномоментних договорів. Виділено ознаки одномоментних договорів: 1) укладаються з метою передання майна у власність; 2) укладення, виконання та припинення відбуваються одночасно; 3) укладення, виконання та припинення договору здійснюються сторонами шляхом вчинення за один раз дій (фактичного (безпосередня передача речі), юридичного (нотаріальне посвідчення та (або) державна реєстрація речових прав) або символічного характеру (символічна передача макету дарунка, документів, ключів до нього).