Терміни «кримінально протиправна діяльність» та «злочинна діяльність»: актуальні питання тлумачення і практики застосовування - A. A. Vozniuk; A. O. Nikitin (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті здійснено системний аналіз термінів «кримінально протиправна діяльність» та «злочинна діяльність», що використовуються в Кримінальному кодексі України. Зазначено, що обидва поняття, попри їхнє широке нормативне застосування, залишаються законодавчо невизначеними, що створює ризики неоднозначного тлумачення та ускладнює правозастосовну практику. Доведено, що термін «кримінально протиправний» за змістом є ширшим за «злочинний», оскільки охоплює як злочини, так і кримінальні проступки. Водночас аналіз законодавства свідчить про термінологічну неузгодженість у їхньому вживанні.